Trafik ve Ulaşım Psikolojisi Tezli Yüksek Lisans Programı
Program Çıktıları
Trafik ve Ulaşım Psikolojisi Yüksek Lisans Programı her bir öğrencinin mezun olduğunda aşağıdaki bilgi, beceri ve davranışları edinmiş olmasını amaçlamaktadır:
- Psikolojinin en son ve ileri düzey araştırma ve analiz teknik ve yöntemlerine hâkim olmak.
- Trafik ve Ulaşım Psikolojisi alanında çalıştığı konuda en son yazın bilgisine, araştırma ve analiz teknik ve yöntemlerine, kuram ve modellerine hâkim olmak.
- Alanı ile ilgili yazını takip edebileceği veritabanı, sistem ve programlar hakkında bilgi sahibi olmak ve bu kaynakları kullanabilmek.
- Psikolojinin diğer alt alanları ile ve psikoloji dışı bilim dalları ile ilgili ihtiyaç duyduğu bilgi ve veriye çeşitli kaynaklardan nasıl ulaşabileceğini bilmek ve bu bilgileri kendi uzmanlık alanına uygulayabilmek.
- Trafik ve Ulaşım Psikolojisi alanında ölçme ve değerlendirme amaçlı kullanılabilecek ekipmanlar ile ilgili temel bilgiye sahip olmak ve bu ekipmanları kullanabilmek.
- Çalışma alanında kullanılmak üzere ölçüm araçları, envanterler, eğitim modulleri ve prototip geliştirebilmek.
- Edindiği ileri düzey kuramsal bilgi ışığında, yeni bilgileri yorumlayabilmek ve sonuç olarak başka ve daha ileri araştırma konuları ortaya çıkarabilmek.
- Alanı ile ilgili yerli ve yabancı yayınları, programları, çalışmaları ve gelişmeleri düzenli bir şekilde takip etmek.
- İleri düzey ölçme-değerlendirme, yöntem ve istatistik bilgileri temelinde araştırma yapabilmek, yani araştırma hipotezi kurabilmek, araştırma deseni tasarlayabilmek, veri toplayabilmek, veriyi analiz edebilmek ve raporlayabilmek.
- Disiplin içi ve disiplinler arası projelerde çalışabilmek, bu tür araştırmalar oluşturup yürütebilmek.
- Kendi çalışma alanı, ilgili alt alan ve disiplinlerle ilgili yazını ve medyayı araştırmacı ve uzman gözüyle inceleyebilmek ve elde ettiği veriler üzerinde eleştirel düşünebilmek.
- Alanı ile ilgili problemler için kültüre, konuya ve duruma özgü bilimsel, pratik, gerçekçi, güvenilir ve uygulanabilir çözüm yolları üretebilmek.
- Kendini bilimsel aktivitelerde hem yazılı hem sözlü olarak Türkçe ve İngilizce dillerinde etkili bir şekilde ifade edebilmek.
- Programımızda ve bölümümüzde etkileşim içinde olduğu kişilerle etkili iletişim kurabilmek.
- Bireysel çalışma ve takım çalışması becerilerine sahip olmak.
- Her türlü araştırma, çalışma ve uygulamayı etik değerler rehberliğinde yapmak.
Son Güncelleme:
22/09/2022 - 21:29