Program Eğitim Amaçları

• Gelişim psikolojisi alanında güncel kuram ve çalışmalara hakim, alanın gerektirdiği araştırma teknikleri ve veri analiz yöntemlerini kullanabilen, böylece doktora eğitimi için gereken altyapıya ve alanla ilgili etik ilkelere sahip öğrenciler yetiştirmektir.
  • Doğum öncesinden ölüme kadar optimal gelişimi sağlayacak bireye ve çevreye özgü faktörleri tanıyan, bu bilgiler ışığında müdahele programları ve sosyal politikalar üretebilen, ve alandaki sivil toplum ve kamu kuruluşlarında kuramsal ve uygulamalı alanda çalışabilecek öğrenciler yetiştirmektir.
  • Mezunlarımız, insan gelişiminin konu edildiği bakanlıklar, sivil toplum ve kamu kuruluşları, özel sektör kuruluşlarında çalışmak üzere tercih edilirler.
  • Akademik kariyer yolunda ilerleyen mezunlarımız, ulusal ve uluslararası öne çıkan üniversitelerin Doktora Programları’na tercih edilirler.

22/09/2022 - 15:45