Bu programdan mezun olan öğrencilerin aşağıdaki becerilere sahip olması amaçlanmaktadır:

1. Gelişim Psikolojisi alanının temelini oluşturan anne karnından başlayıp ölüme kadar olan insan gelişiminin sosyal, bilişsel, duygusal, fiziksel, nörolojik ve kültürel gibi temel gelişimsel boyutlarda sağlam kuramsal bilgi sahibi olma.
  2. Gelişim Psikolojisi alanında kullanılan ölçme ve değerlendirme araçlarını, geçerlik ve güvenilirliğini de göz önünde bulundurarak geliştirme ya da uluslararası alanda geliştirilen bu ölçme araçlarını Türk kültürüne adapte edebilme.
  3. Gelişim psikolojisi alanında yerli ve yabancı yazını izleme becerisine sahip olma, okuyup değerlendirebilme ve bu birikim ışığında kendi araştırma projesini oluşturabilme.
  4. Geliştirilen araştırma projelerini gelişimsel araştırma yöntemleri ve veri analiz tekniklerini kullanarak yürütebilme ve buradan çıkacak proje sonuçlarını yayına dönüştürebilme.
  5. Özellikle uygulamalı alanda yapılan projelerin sonuçlarını sosyal politika önerisine dönüştürebilme.
  6. Kuramsal ve uygulamalı alandaki birikimleriyle yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerde öğretim görevlisi veya ilgili sivil toplum, kamu ve özel kurumlarında tercih edilen mezunlar olma.

22/09/2022 - 15:46