ODTÜ Karşılaştırmalı Sosyal Bilimler (Türk-Alman) Yüksek Lisans Programı’ndan mezun olan öğrenciler aşağıda belirtilen bilgi ve becerileri edinmiş olmaları amaçlanmaktadır:

1. Genel olarak Batı Avrupa, Ortadoğu, Kafkasya ve Orta Asya, özel olarak Türkiye ve Almanya’daki siyasi süreçler, iç ve dış politika özellikleri, toplumsal yapı, toplumsal değişim ve dönüşüm, demokratikleşme ve modernleşme süreçleri hakkında bilgi sahibi olurlar.
  2. Bu iki ülke ve bölgeler hakkında toplumsal değişim ve dönüşüm süreçleri, siyasal sistemler, göç ve entegrasyon konuları hakkında metodolojik bilgi ve kavramsal çerçeveye sahip olurlar.
  3. Program özel olarak demokratikleşme, modernleşme, Avrupalılaşma ve göç konuları üzerinde yoğunlaşmaktadır ve öğrencilerimiz bu konular üzerine derinlemesine bilgi ve analiz yeteneğine sahip olurlar.
  4. Türkiye ve Almanya’da yapılan stajlar aracılığıyla, farklı paydaşlarla tanışma ve etkileşimde bulunma imkanına sahip olurlar ve edindikleri pratik deneyim sayesinde öğrenimlerinde gördükleri teori ve metotların uygulama alanlarını yakında görme fırsatı bulmuş olurlar.
  5. Program boyunca, bilmeyenler Türkçe ya da Almanca dillerinde eğitim alırlar.
  6. Etik bilinç ve sorumlulukla alanlarında araştırma yaparlar.

22/09/2022 - 16:03