Doktora Programı öğrencilerimizin aşağıdaki bilgi, beceri ve davranışları edinmiş olmaları amaçlanmaktadır.

1. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında kuramsal olarak ve/veya özgün bilgi üretimi bakımından katkıları olan, yenilikler getiren doktora tezleri yaratabilmek.
  2. Sosyal bilimler alanında interdisipliner çalışmalar yoluyla özgün yaklaşım, fikir ve çalışma alanları üretmek.
  3. Üniversitelerde akademisyen, düşünce ve araştırma kuruluşlarında uzman ve araştırmacı olarak çalışabilmek için gerekli akademik birikim, deneyim ve yönelimlere sahip olabilmek.
  4. Bir kariyer çizgisinde ilerleyebilme ya da kariyer yönelimini değiştirebilme.
  5. Özel olarak Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, genel olarak Sosyal Bilimler alanında, klasik, çağdaş ve “yeni” yaklaşımlardan yararlanarak yeni çalışma alanları oluşturmak.
  6. Siyasa alanlarını kuram, strateji ve uygulama düzlemlerinde eleştirel bir perspektifle çalışarak alternatifler önerebilmek.
  7. Bilim, akademi ve yaşamda etik ilkeleri sahiplenmesi.

22/09/2022 - 20:05