Program Eğitim Amaçları

• Program mezunlarımız toplumsal cinsiyet bakış açısını anaakımlaştıran kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek üzere tercih edilirler. Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü olmak üzere birçok bakanlık ve genel müdürlük mezunlarımızı istihdam etmektedir.
  • Mezunlarımız toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmaları alanında ingilizce eğitim gördüklerinden, uluslararası kuruluşlar tarafından aranan uzmanlardandır. Birleşmiş Milletler ’in UNDP, UNFPA, UNHCR, IMO, gibi alt kuruluşları, Uluslararası Çalışma Örgütü, Avrupa Birliği ile ilgili kuruluşlar ve ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütleri, bu kurumlar arasındadır.
  • Mezunlarımız Türkiye’de öne çıkan üniversitelerin ve yurt dışındaki yükseköğrenim kurumlarının toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmaları, sosyoloji, felsefe, psikoloji, tarih, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, iktisat, işletme ve sosyal politika bölümlerinin doktora programlarına kabul edilme olanağına erişebilirler ve bu bölümler tarafından özellikle tercih edilirler.
  • Program mezunlarımız Türkiye’deki üniversitelerin Kadın Araştırma ve Uygulama merkezlerinde uzman olarak çalışırlar.
  • Mezunlarımız hem kariyerlerinde hem de gündelik yaşamlarında karşılaştıkları eşitsizlikleri toplumsal cinsiyet bakış açısına sahip olarak sorgulayan ve eleştiren ve bu eşitsizlikleri dönüştürme potansiyeline sahip bireyler olarak öne çıkarlar.

22/09/2022 - 20:31