Program Eğitim Amaçları

ODTÜ Mimarlık Tarihi Yüksek Lisans Programı Mezunları:

• Üniversitelerin, mimarlık tarihi, mimarlık, tasarım, görsel sanatlar, sanat tarihi, kültür tarihi, kültürel miras yönetimi, arkeoloji, koruma ve restorasyon, müzecilik ve tarih bölüm/programlarında uzmanlık alanları çerçevesinde öğretim elemanı olarak aranırlar.
  • Mimarlık tarihi alanında yapılı çevrenin tarihsel bağlamını ve kültürel etkisini anlama, kültürlerarası etkileşimlerin analizini ve yorumunu tarafsız bir bakış açısıyla, disiplinlerarası ve eleştirel yaklaşımla oluşturma becerileriyle araştırmacı ve eğitimci olarak fark yaratırlar.
  • Mimarlık merkezi, araştırma merkezi (arkeoloji, sanat, tarih vb.), kültür merkezi, planlama merkezi, müze, kamu kurumu (bakanlık vb.), meslek odası, sanat galerisi, sergi mekanı, kütüphane, arşiv, sivil toplum örgütü, restorasyon bürosu gibi iş ve faaliyet ortamlarında danışman, kurucu, araştırmacı, kuratör, yönetici, yayıncı, editör gibi konumlarda istihdam edilirler.
  • Sergi düzenleme, konferans ve atölye çalışması düzenleme, görsel ve sözel sunum oluşturma, yayın ve görsel malzeme hazırlama gibi etkinlikleri talep eden üniversite, kamu kuruluşu, araştırma merkezi, basılı ve dijital medya (yayınevi, dergi, gazete, internet yayıncılığı) gibi ortamlarda çalışırlar.
  • Bilgiye ulaşma ve bilgiyi kullanmada sahip oldukları yetkinlikler, analiz, sentez ve yorum yapabilme, kültürel farklılıkları değerlendirebilme, liderlik, sunum, yazım ve iletişim becerileri sayesinde başka iş ortamlarında da tercih edilirler.

20/09/2022 - 08:42