Program Çıktıları

  1. Eğitim dili ingilizce olduğu için Avrupa Dil B2 genel düzeyinde sözlü yazılı iletişim kurabilirler.
  2. Kimyasal Oşinografi, deniz-atmosfer kimyası, iklimsel/insan kaynaklı baskıların deniz ekosistemine etkilerinin disiplinler arası çalışmalarda eleştirisel yaklaşımla analiz ederek karmaşık durumlarda bilimsel çözümler üretip kendi konularında liderlik edebilme yetisine sahip olabilirler.
  3. Kimyasal Oşinografi, deniz-atmosfer kimyası/etkileşimleri, madde döngüleri konularında özgün bir tez üretip bu tezden en az bir bilimsel makaleyi uluslararası hakemli dergilerde yayınlayarak alanındaki bilginin yayılmasına katkı sağlar.
  4. Kimyasal Oşinografi, deniz-atmosfer kimyası/etkileşimleri, iklimsel/insan kaynaklı baskıların deniz ekosistemine etkilerinin izleme ve modelleme yöntemleriyle belirlenmesi alanlarında bağımsız, özgün proje üretip yöneterek alanındaki ilerlemelere katkıda bulunabilirler.
  5. Kimyasal Oşinografi, deniz kimyası, nehir-atmosfer kaynaklı girdiler, iklimsel/insan kaynaklı baskıların deniz ekosistemine etkileri konularında mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olurlar.
  6. Uzman oldukları araştırma konusunun yanı sıra tüm Türkiye Denizlerinin fiziksel, biyo-jeo-kimyasal özellikleri, bölgesel, kısa-uzun süreçli salınımları/değişimleri hakkında genel bilgi ve deneyim sahibi olurlar.

Son Güncelleme:
20/09/2022 - 11:17