Bu programdan mezun olan öğrenciler

1. İngiliz Edebiyatı’nın farklı dönemlerine ait birçok kuramsal ve edebi metni inceleyebileceklerdir.
  2. İngiliz Edebiyatı’nın ana dönemleri olan Orta Çağ, Rönesans, on yedinci ve on sekizinci yüzyıllar, Romantik ve Viktorian dönemler ve yirminci ve yirmi birinci yüzyılların en önemli sosyolojik, kültürel, felsefi ve estetik özelliklerini tanıyabileceklerdir.
  3. İngiliz Edebiyatı ve diğer edebiyatlara ait metinleri ilişkili oldukları tarihi, kültürel, estetik ve kuramsal bağlamlar üzerinden karşılaştırabileceklerdir.
  4. İngiliz Edebiyatı dışında kalan günümüz edebiyatlarının özellikle çok kültürlülüğü ve çoğul etnik kimliği vurgulayan yazarlarını eleştirel bir gözle okuyabileceklerdir.
  5. Dünya edebiyatındaki belli başlı eğilimleri ve tartışmaları takip edebileceklerdir.
  6. Eski Yunan’dan yirmi birinci yüzyıla değin üretilmiş olan belli başlı edebiyat ve kültür kuramlarını tanıyabileceklerdir.
  7. farklı edebi ve kültürel kuramlar ışığında fikir üretebileceklerdir.
  8. film, gösterge, kültürel öğeler ve ritüeller gibi dil-dışı metinleri kuramsal bir farkındalıkla inceleyebilme becerilerini kazanacaklardır.
  9. edebi ve kültürel tartışmalarda anlamlı ve eleştirel fikirler ve yanıtlar üretebileceklerdir.
  10. sınıfta incelenen metinler üzerine akademik seviyesi yüksek eleştirel yazılar yazabileceklerdir.
  11. farklı edebiyat ve kültür projelerinde diğer öğrencilerle işbirliği yapabileceklerdir.
  12. edebiyat çalışmaları alanına bağımsız ve kapsamlı araştırmalar üzerine kurulu makaleler yazarak katkıda bulunabileceklerdir.

20/09/2022 - 09:12