İlköğretim Matematik Eğitimi Lisans Programımız, öğrencilerimizin mezun olduklarında aşağıdaki bilgi, beceri ve davranışları edinmiş olmalarını amaçlamaktadır:

1. Matematiksel kavramların temellerini ve ilişkilerini anlar ve mesleğinin gerektirdiği doğrultuda kullanır.
  2. Matematik eğitiminin gerektirdiği alanlarda yazılı ve sözlü iletişim yollarını etkili olarak kullanır ve öğrencilerinin kullanmasına olanak sağlar.
  3. Matematik eğitimi ile ilgili bilimsel ve toplumsal gelişmeleri takip eder, anlar, sorgular ve mesleki gelişim için kullanır.
  4. Etkili bir matematik eğitimi için uygun öğretim yöntemleri ve değerlendirme stratejilerinin kullanıldığı öğrenme ortamlarını gelişim ve yaş düzeylerine uygun olarak hazırlar.
  5. Etkili bir matematik öğretimi için bilgi ve iletişim teknolojilerini ve ilgili diğer materyalleri kullanır.
  6. Mesleğinin gerektirdiği bireysel ve takım çalışmalarında sorumluluk alır ve sorumluluklarını yerine getirir.
  7. Öğretmenlik mesleğinin etik anlayışına sahiptir.
  8. Türk eğitim sisteminin amaç, yapı ve işleyişi bilgisine sahiptir.
  9. Eğitim ortamlarında kullanılacak sınıf yönetimi yaklaşımlarını etkin olarak uygular.

20/09/2022 - 08:36