1. Öğrenciler matematik, bilim ve mühendislik kavramlarını anlayabilir ve uygulayabilir.
  2. Öğrenciler bilimsel deneyleri tasarlayıp yürütebilir ve verileri analiz edip yorumlayabilir.
  3. Öğrenciler istenen ihtiyaçları karşılayacak bir sistem, bileşen veya süreci; ekonomik, çevresel, sosyal, politik, etik, sağlık ve güvenlik, üretilebilirlik ve sürdürülebilirlik gibi gerçekçi kısıtlar altında tasarlayabilir.
  4. Öğrenciler başkalarıyla birlikte çalışabilir ve disiplinlerarası takım çalışması ortamı sağlayabilir.
  5. Öğrenciler endüstri mühendisliği problemlerini belirleyebilir, formüle edebilir ve çözebilir.
  6. Öğrenciler mesleki sorumluluk ve etik davranış ilkelerine uyar.
  7. Öğrenciler etkin iletişim kurabilir.
  8. Öğrenciler endüstri mühendisliğinin küresel, ekonomik, çevresel ve toplumsal rolünün ve etkisinin farkındadır.
  9. Öğrenciler yaşam boyu öğrenme gereğinin farkındadır ve bunu hayata geçirebilir.
  10. Öğrenciler küreselleşme, çevresel etki ve toplumun çelişen çıkarları gibi çağdaş konuların bilincindedir.
  11. Öğrenciler endüstri mühendisliği uygulamaları için gereken (matematiksel modeller, istatistiksel yöntem ve teknikler gibi) bilimsel yöntem ve araçları etkin olarak kullanabilir.
  12. Öğrenciler insan, malzeme, bilgi, ekipman ve enerjinin yer aldığı bütünleşik sistemleri tasarlayabilir, geliştirebilir, hayata geçirebilir ve iyileştirebilir.
  13. Öğrenciler problem çüzümü ve sistem tasarımında eleştirel bakış ve sistem düşüncesini uygulayabilir.
  14. Öğrenciler meslek hayatlarında inisiyatif alabilir.

20/09/2022 - 10:55