Program Çıktıları

ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Doktora Programı öğrencilerinin mezun oluncaya kadar edinmeleri beklenen bilgi, beceri ve davranış kazanımları aşağıda sıralanmıştır.

  1. Temeller: Mezunlarımız temel bilim, matematik ve mühendislik alanlarında üst düzey bilgi sahibi olurlar ve bu bilgileri çeşitli zorluk düzeyindeki mühendislik problemlerine uygularlar.  
  2. Derinlik: Mezunlarımız Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin farklı alanlarından birinde üst düzeyde uzmanlaşır, bu alandaki güncel bilimsel araştırma konularından haberdar olur, yenilikçi ve özgün yöntemleri öğrenir, geliştirir ve uygularlar.
  3. Genişlik: Mezunlarımız sadece kendi uzmanlık alanlarında değil, Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin ilişkili diğer alt alanlarında ve/veya diğer disiplinlere ait ilgili alanlarda üst düzeyde bilgi sahibi olur, bu bilgiyi disiplinler arası problemleri etkin ve yenilikçi biçimde çözmekte kullanırlar.
  4. Araştırma: Mezunlarımız uzmanlık alanlarında çağdaş bilgiye erişerek üst düzeyde ve bağımsız bir biçimde bilimsel araştırma yapma becerileri kazanır, bilim ve teknoloji dünyasına yenilikçi ve özgün katkılarda bulunur, araştırma sonuçlarını ulusal ve uluslararası saygın bilimsel dergilerde yayınlarlar.
  5. Hayat Boyu Öğrenme: Mezunlarımız hayat boyu öğrenme alışkanlığını geliştirerek sürdürürler.
  6. İletişim Becerisi: Mezunlarımız fikirlerini ve çalışmalarında elde ettikleri sonuçları etkin bir şekilde yazılı ve sözlü olarak ifade ederler.
  7. Etik: Mezunlarımız meslek, araştırma ve yayın etiği kurallarını özümser ve uygularlar.

Son Güncelleme:
19/09/2022 - 13:54