Program Çıktıları

  1. Spor bilimleri ve beden eğitimi alan bilgisini geliştirir.
  2. Eğitimle ilgili kararları, süreçleri ve sonuçları anlamak için eğitim ve spor bilimleri kuramlarını kullanır.
  3. Eğitim ve spor bilimleri araştırmalarının kalitesini eleştirel olarak değerlendirir.
  4. Beden okuryazarı bir birey olarak beden eğitiminin kapsadığı içerik alanlarında ve sağlığı geliştiren fiziksel uygunluk düzeyinde yetkin bir performans gösterir.
  5. Tüm öğrencilerin farklılaşan ihtiyaçlarını karşılamada kaynakları, teknoloji ve üstbilişsel stratejileri etkili kullanarak, ulusal beden eğitimi öğretim programı ve öğrencilerin gelişim düzeyi ile uyumlu öğrenme deneyimleri planlayarak uygular.
  6. Öğretim ve öğrenmeyle ilgili karar alma süreçlerine rehberlik etmeye ve öğrenci gelişimini izlemeye uygun ölçme ve değerlendirme yöntemlerini seçerek uygular.
  7. Eğitim, spor bilimleri ve beden eğitimi ile ilgili verileri bilimsel veri analizi ilkelerine uygun olarak analiz eder.
  8. Bilgi teknolojilerini spor bilimleri ve beden eğitiminde öğrenmeyi ve mesleki üretkenliği geliştirmek için etkili kullanır.
  9. Mesleki etik ve kültüre uygun uygulamalar sergiler.
  10. Mesleki gelişimin sürekliliğini sağlamak için fırsatlar arar.
  11. Beden okuryazarı bireylerin gelişimini olumlu katkı yapan beden eğitimi ve fiziksel aktivite fırsatlarını gönüllü olarak destekler.
  12. Beden okuryazarı bireylerin gelişimini desteklemek için meslektaşları, veliler ve kurumlarla işbirliği stratejileri geliştirerek uygular.
  13. Türkçe ve İngilizce dil becerilerinde ileri yetkinlik düzeyi geliştirir.
  14. Disiplinlerarası bakış açısı geliştirir.
  15. Öğretmen olarak görev, hak ve sorumluluklarına ilişkin yasa, prosedür ve yönetmelikleri anlar.

Son Güncelleme:
17/03/2025 - 14:58