Program Outcomes

Early Childhood Education Integrated PhD Program is constructed to provide the graduates with the knowledge, skill and behavior such as but not limited to:

  1. Have skills to identify the problems related to the field, developing solutions using appropriate research methods and share this information with stakeholders and society.
  2. Have necessary knowledge and skills to plan, finalize and present research studies related to Early Childhood Education.
  3. Have academic and research ethics
  4. Have necessary knowledge to contribute to program development and evaluation studies related to Early Childhood Education.
  5. Have skills to apply innovations related to Early Childhood Education in institutions and organizations where they are assigned.
  6. Have ability to monitor and evaluate domestic and international publications related to the field.
  7. Be capable of conducting data analysis by using appropriate statistical methods and techniques.
  8. Have theoretical knowledge about assessment techniques in education, teaching methods and material development that form the basis of the specialist area of Early Childhood Education.
  9. Have skills to conduct research by developing cooperation with colleagues at national and international level, execute projects and share the results through scientific activities and publications.
  10. Have ability to provide training related to the field of expertise in higher education institutions and other agencies and organizations.
  11. Have ability to take active roles related to the field in the upbringing of researchers in higher education institutions.

 

TYYÇ Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri

(Akademik Ağırlıklı)

8. Düzey (DOKTORA Eğitimi)

Okul Öncesi Eğitimi Bütünleşik Doktora Programı Çıktıları

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

BİLGİ – Kuramsal-Olgusal

1-Yüksek lisans yeterliliklerine dayalı olarak alanındaki güncel ve ileri düzeydeki bilgileri, özgün düşünce ve/veya araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirir, derinleştirir ve bilime yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşır.

 

2-Alanın ilişkili olduğu çeşitli disiplinler ve alt alanları arasında ilişkiler kurar, uzmanlık bilgilerini yeni ve karmaşık fikirlerin analizi, sentezi ve değerlendirmesinde kullanarak özgün sonuçlara ulaşır.

 

 

 

 

 

BECERİLER –Bilişsel, Uygulamalı

1- Alanındaki yeni bilgilere sistematik bir biçimde yaklaşır ve alanıyla ilgili ileri düzeyde araştırma yapar.

 

 

 

2- Bilime yenilik getiren yeni bir bilimsel yöntem geliştirir ya da bilinen bir yöntemi farklı bir alana uygular; bu noktada özgün bir araştırmayı tasarlar ve gerçekleştirir.

 

 

 

3- Yeni ve karmaşık fikirlerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar.

 

 

YETKİNLİKLER- Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği

1- Bilime yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem geliştiren ya da bilinen bir yöntemi bir alana uygulayan yayınlanabilir özgün bir çalışmayla bilime katkıda bulunur.

 

 

 

 

2- Ulusal ve/veya uluslararası hakemli dergilerde alanı ile ilgili bilimsel makale yayınlayarak alanındaki bilginin sınırlarını genişletir.

 

 

 

 

 

 

3- Özgün ve disiplinler arası çalışmalarda liderlik yapar.

 

4- Çalışmalarını bağımsız veya bir takım üyesi olarak yürütür.

 

 

YETKİNLİKLER- Öğrenme Yetkinliği

1-Yaratıcı ve eleştirel düşünür; sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak alanı ile ilgili yeni fikir ve yöntemler geliştirir.

 

2-Alanındaki eğitim ve öğretim etkinliklerinde kolaylaştırıcı/yönlendirici olur.

3-Öğretim süreçlerini etkileşimli ve etik zeminde sürdürür.

 

4-Alanıyla ilgili bilgi ve becerileri öğrencilerine kazandırmak için etkili öğretim stratejileri geliştirir ve uygular.

 

 

YETKİNLİKLER- İletişim ve Sosyal Yetkinlik

1-Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceler, bunları geliştirir ve gerektiğinde değiştirmeye yönelik eylemleri yönetir.

 

 

2-Uzman bir topluluk içinde özgün görüşlerini savunur.

 

3-Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü C1 Genel Düzeyinde kullanarak ileri düzeyde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar ve tartışır.

 

 

 

4-Ulusal ve uluslararası tüm çalışmalarda kültürel farklılıkları göz önünde bulundurarak iletişim kurar.

 

 

 

 

YETKİNLİKLER- Alana Özgü Yetkinlik

1-Akademik ve profesyonel bağlamda teknolojik, sosyal ve kültürel ilerlemeleri topluma tanıtarak bilgi toplumu olma sürecine katkıda bulunur.

2-Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunların çözümünde stratejik karar verme süreçlerini kullanarak ilgili kişi ve kurumlarla işlevsel etkileşim kurar.

3-Alanı ile ilgili toplumsal, bilimsel ve etik konularda çözüm üretir ve bu değerlerin gelişimini ulusal ve uluslararası düzlemde destekler.

 

 

 


Last Updated:
25/03/2025 - 15:18